Zuid-Koreaans 10-stappenplan: waarom het niet voor iedereen geschikt is

Het Zuid-Koreaanse 10-stappenplan in huidverzorging wordt vaak geprezen om zijn uitgebreide en effectieve aanpak. Toch is het belangrijk om te realiseren dat niet iedereen alle stappen hoeft te volgen. Bij mijn persoonlijke consultaties kijk ik naar het huidtype en de levensstijl van mijn klanten om een gepersonaliseerde routine te creëren.

Er zijn echter enkele stappen die bijna voor iedereen belangrijk zijn: een zachte reiniging, exfoliatie, hydratatie, een actieve treatment indien nodig en zonbescherming. Voor mensen met een vette huidtype raad ik een beperkte routine aan, met producten die multifunctioneel zijn, zoals de Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Essence, die zowel als toner en serum kan dienen. Voor mensen met een droge huid kan een uitgebreidere routine nodig zijn, omdat zij meer hydratatie nodig hebben.

Kortom, het Zuid-Koreaanse 10-stappenplan is een goede richtlijn, maar het is belangrijk om te kijken naar wat bij jouw huidtype en levensstijl past om de beste resultaten te behalen. Ik help graag om een gepersonaliseerde routine samen te stellen die werkt voor jouw huid.